BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

събота, 17 октомври 2009 г.

"Не убивайте бъдещето!"

Да, сигурно сте чули за концерта под наслов „Не убивайте бъдещето”. Поводът за събитието ми разказа организаторът - Жасмина Тачева - ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия. Историята е тъжна и позната...

На 17 март 2008 година след тежка катастрофа загива Кристина Веселинова-също ученичка в Националната финансово-стопанска гимназия. По време на ежегодния панаир на учебно-тренировъчните фирми през месец март същата година в гимназията кипи усилена подготовка на рекламни материали за протичането му. Криси прави една единствена грешка в живота си- качва се в колата на свой съученик, който съвсем случайно предишния ден е бил скъсан на изпит по кормуване. И съвсем случайно тя заплаща за неговата безотговорност с най-скъпото, което има-живота си. Въпросът с присъдата на виновника е също толкова случаен-пълнолетният ученик, управлявал автомобила получава 1 година условно. За него затвор няма. Той и днес си живее като съвсем нормален ученик. Диша, смее се, пие бира по черноморските плажове и продължава да кара със 150 км/ч.

Събитието, което ще се проведе днес в началото е запланувано като мирен протест срещу неправдата по пътищата. Организаторката и най-добра приятелка на Криси-Жасмина обаче решава да подготви мероприятието под формата на концерт, тъй като Криси се е занимавала с пеене дълго време и подобно събитие й е било мечта. „Преди време имахме училищен концерт и Криси беше звездата в него. Избрахме надслова „Не убивайте бъдещето”, защото въпреки че ни е тежко, Криси казваше, че животът е хубав и ние искаме да предадем посланието й чрез музиката, защото тя е прекрасна като нея и всички я обичат.”-сподели Жасмина.

7 месеца след кончината на Криси в памет на всички загинали по пътищата в концерта заедно с любимия й вокалист – Звезди от Ахат ще се включат следните състави:

Fanagoria, Straight Ahead, Анджела Манолова-победител в Хит Минус 1, Taken, Трио София в състав ученички от Испанската гимназия, Венцислав Йовчев от СУ „Климент Охридски”, Ellinor, Деница от Music Idol, Chainsoul, чиято изработка е плаката на концерта и Basscry. Водещи ще са Жасмина и Евгени Христов от СУ.
Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Rotary Club Sofia Vitosha.


Мястото е Борисова градина. Концертът започва в 16h и ще продължи 4 часа.

Как продължава живота без Криси и защо нейният час е ударил толкова рано? Как е възможно да успокояваме съвестта си, че когато се смеем го правим и заради нея. Нямам отговор на тези въпроси. Но знам, че някъде там, в минорните акорди тя и всички жертви ще чуят посланието: „Високо, високо, високо, звездите са високо”...